Testimonial

Voor de derde keer nieuwbouw

De kinderen gingen de deur uit en hun enorme huis in Emmelhage voelde opeens toch wat te groot voor Martin (56) en Jenny (62) Dijksman uit Emmeloord. Voor de derde keer in hun leven bouwen ze daarom een nieuw huis. ‘Een hele klus’, verzekert Jenny. ‘Maar Bouw Totaal maakt het proces voor ons een stuk eenvoudiger’, voegt Martin toe. Het stel vertelt graag meer over het huis en hun ervaring met Bouw Totaal Emmeloord.

Levensloopbestendig wonen bij de Wellerwaard in Emmeloord

Hun nieuwe huis moest aan een paar specifieke eisen voldoen. ‘We willen hier oud worden samen, dus alles moest gelijkvloers. En we wilden graag aan het water wonen’, legt Jenny uit. Martin: ‘We zochten rust en ruimte.’ Die vond het echtpaar in de nieuwbouwplannen bij de Wellerwaard. Grote bouwkavels (1784 vierkante meter) aan het water in een natuurgebied midden op het platteland. ‘Maar dan nog wel redelijk dichtbij Emmeloord. Dat is voor mijn werk heel handig’, vertelt Martin. Ze schreven zich in, kregen de kavel en lieten Korfker Architecten hun droomhuis ontwerpen. Jenny: ‘Dit mocht geen doorsnee woning worden, de gemeente wil graag dat de huizen in dit project passen bij de omgeving.’

‘In deze levensloopbestendige woning willen wij oud worden’

nieuwbouw levensloopbestendige woning

  Gelijkvloers wonen

Nieuwbouw levensloopbestendige woning

Huize Dijksman wordt een nieuwbouw levensloopbestendige woning van steen, hout en heel veel glas met vier slaapkamers en twee badkamers. Gelijkvloers met brede deuren en een gang van 1.50 meter breed. Ook de badkamers zijn ruim opgezet. Beneden is het leefgedeelte één grote ruimte, maar de televisiekamer is afgesloten. Er is een veranda betrokken bij het huis, zodat binnen- en buitenleven moeiteloos in elkaar overlopen. Toen de tekeningen klaar waren, moest het echtpaar op zoek naar een bouwer. ‘Met Bouw Totaal hadden we meteen een klik. Zij konden – in tegenstelling tot andere bouwbedrijven – wél flexibel bouwen, dachten met ons mee en hielden rekening met ons budget’, zegt Martin.

  Hogere kwaliteit

Wet kwaliteitsborging

In juni 2020 ging de bouw van start. In maart wordt de nieuwbouw levensloopbestendige woning van de familie Dijksman naar verwachting opgeleverd. De bouw is een pilot voor de Wet Kwaliteitsborging, die ervoor moet zorgen dat de kwaliteit van de bouw en het toezicht daarop verbetert. De eerste keer voor Bouw Totaal, weet Martin. ‘Ze krijgen steeds een bouwcontrole per onderdeel en mogen pas na goedkeuring verder. Dat lukt hen keer op keer uitstekend en is voor ons heel geruststellend.’

Jenny: ‘Alles loopt volgens schema. We hebben van Bouw Totaal een planning gekregen, die per week en dag aangeeft wat er gebeurt. Als iets even anders loopt, worden we daar altijd keurig van op de hoogte gebracht.’ ‘Die communicatie is heel goed, de lijntjes zijn kort. Dat scheelt ons een hoop stress’, voegt Martin toe. ‘En de bouwers sturen ons steeds foto’s als er weer een update is. Ze zijn erg betrokken. We mogen ook altijd nog dingen aanpassen, als we dat willen’, legt Jenny uit.

Bouw Totaal nam het echtpaar zelfs een dagje mee op sleeptouw om verschillende steensoorten en kunststof kozijnen te bekijken. ‘Dat is dat meedenken van ze. Heel fijn voor ons, omdat het toch om belangrijke keuzes gaat.’ Want nog een keer een huis bouwen, dat zijn de twee niet van plan. ‘Nee, dit is echt de laatste keer hoor. Hier blijven we voor altijd’, verzekert Jenny.

Contact

Contact opnemen

Droomt u ook van een nieuwbouw levensloopbestendige woning? Of wilt u misschien uw huidige huis levensloopbestendig laten maken? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te bespreken.