Badkamer verbouwen

Badkamer renovatie

Is uw badkamer verouderd en toe aan een update? Of heeft u een nieuw huis gekocht, maar voldoet de badkamer totaal niet aan uw wensen? Dan is een badkamer renovatie de oplossing. Met een verbouwing kunt u de badkamer van uw dromen creëren.

De badkamer is een ruimte waar u dagelijks veel tijd doorbrengt. Daarom is het belangrijk dat de ruimte beschikt over alles wat u nodig heeft en past bij uw persoonlijke stijl. Wat wilt u graag in uw droombadkamer? Een heerlijk ligbad, een grote inloopdouche, prachtige goudkleurige kranen? Het kan allemaal met een badkamer renovatie!

badkamer renovatie

  De mogelijkheden

Opties badkamer renovatie

Er is veel mogelijk bij het renoveren van uw badkamer. Zo kunt u kiezen voor een complete verbouwing, maar ook voor een gedeeltelijke renovatie. Een volledige badkamer renovatie is uiteraard duurder dan een kleine verbouwing, maar daar krijgt u wel een badkamer voor terug die aan al uw wensen voldoet. Heeft u een beperkt budget of is het niet nodig om alles te verbouwen? Het vervangen van uw toilet en badmeubel kan uw badkamer al een totaal andere uitstraling geven.

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kunnen we u meer vertellen over de verschillende mogelijkheden. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

  Het proces

Badkamer renovatie in 8 stappen

Bouw Totaal Emmeloord helpt u graag met het realiseren van uw ideale badkamer. Wij zijn uw partner voor de hele verbouwing. Van advies over de inrichting en het verwijderen uw huidige badkamer tot het plaatsen van de nieuwe badkamer. Benieuwd hoe een gemiddelde badkamer verbouwing verloopt? Bekijk hieronder de 8 stappen van een badkamer renovatie.

1. Inspiratie opdoen en wensen bespreken
Voordat de renovatie begint, is het fijn als u weet wat u wilt. Een verbouwing is namelijk een grote ingreep en achteraf dingen veranderen is lastig en zonde van het geld. Het is dus belangrijk om veel inspiratie op te doen en te bedenken wat u nodig heeft om in ieder geval de komende 20 jaar gelukkig te zijn met uw badkamer. U kunt uw wensen met ons bespreken, zodat wij u kunnen adviseren. Zo kunt weloverwogen keuzes maken.

2. Indeling bepalen
Vervolgens is het tijd om de indeling van de badkamer te bepalen. Blijft het sanitair op de huidige plek staan of moet de hele indeling anders om uw droombadkamer te realiseren? Wij denken graag met u mee over de meest logische indeling. Bovendien kunnen we u met tekeningen een goed beeld geven van hoe de indeling eruit komt te zien.

3. Sanitair en tegels uitkiezen
Als u weet wat u in uw badkamer wilt, is het tijd om het sanitair en de accessoires uit te kiezen. Wij werken samen met BMN Emmeloord. In hun showroom kunt u verschillende baden, douches, toiletten, kranen en badmeubels bekijken en bestellen.

4. Oude badkamer slopen
Voordat er gebouwd kan worden, moet de oude badkamer eerst (deels) gesloopt worden. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt het ook overlaten aan onze professionals. Dan weet u zeker dat het goed, veilig en snel gebeurt.

5. Leidingen verleggen en elektra plaatsen
Vaak moeten we leidingen verleggen en elektra (ver)plaatsen. Bijvoorbeeld als u geen bad had en dat in de nieuwe badkamer wel wilt of als de indeling van het sanitair compleet verandert. Ook moeten we vaak stopcontacten verplaatsen of aanleggen. Denk aan stopcontacten voor een spiegel met verlichting of zodat u uw föhn kunt gebruiken in de badkamer.

6. Badkamer opbouwen, tegelen en voegen
Bij deze stap begint de badkamer eindelijk vorm te krijgen. Indien nodig worden nu nieuwe muren geplaatst en wordt alles betegeld en gevoegd. 

7. Sanitair plaatsen en aansluiten
Als de voegen zijn uitgehard, kunnen we het sanitair plaatsen en aansluiten. Ook zorgen we ervoor dat alles netjes wordt afgekit. 

8. Finishing touches
Wanneer het sanitair staat, is het tijd voor de afwerking. De verlichting wordt aangesloten en de accessoires worden geplaatst. Daarna is uw badkamer klaar voor gebruik!

  Offerte opvragen?

Badkamer renovatie kosten

De kosten voor een badkamer verbouwing kunnen erg uiteenlopen en zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Gaat het om een gedeeltelijke of complete verbouwing?
  • Hoe groot is de badkamer?
  • Moeten er leidingen en elektra verlegd worden?
  • Gaat u de badkamer zelf slopen of laat u het doen?
  • Hoe luxe moet de badkamer worden?

Wij maken graag een prijs op maat voor u. Neem contact met ons op om een offerte aan te vragen.

Aanvraag | Badkamer renovatie